Betonlook vloer in badkamer

Voor een sobere, minimalistische en industriële uitstraling is een betonnen vloer in uw badkamer zeer passend. Zeker ook omdat badkamersanitair tegenwoordig ook in beton kunnen worden uitgevoerd. Denk daarbij aan wastafels en baden.

Onbewerkt beton moet zeker geïmpregneerd worden, maar dan nog blijft een betonvloer erg gevoelig voor vuil, vocht en vlekken. Daarnaast voelt een betonvloer koud aan en dat maakt het dan ook niet erg comfortabel in uw badkamer.

De oplossing is een gietvloer met een betonlook effect. Het heeft de uitstraling van echt beton, maar deelt de nadelen niet. Deze kunststofvloer wordt gegoten en door het uitharden van de vloeibare kunststoffen ontstaat er een geheel naadloze vloer. De vloer is waterdicht en daardoor dus zeer geschikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

De gietvloer wordt geheel met de hand aangebracht, een ambachtelijk product. Bij het aanbrengen van het betonlook effect is de hand van de meester zichtbaar. Tevens kunt u kiezen uit een breed kleurenpallet en is de afwerking mogelijk in hoogglans, zijdeglans of mat. Ieder vloer is dus uniek en heeft een zeer exclusief karakter.

Een gietvloer is niet alleen sterk, maar ook nog eens bijzonder mooi en kent vele uitvoeringen.

De voordelen en eigenschappen van een betonlook badkamervloer:
•    Hygienisch en makkelijk te onderhouden (naadloos, stofvrij, poriëndicht)
•    Duurzaam (kleur- en slijtvast)
•    Geschikt voor vochtige ruimtes (anti-slip en vloeistofdicht)
•    Geluiddempend
•    Exclusief karakter
•    Geschikt voor vloerverwarming
•    Brandveilig

Betonlook tegels
Een goedkoper alternatief voor stucwerk of gietvloeren zijn wellicht betonlook tegels. Deze zijn leverbaar in laminaat, vinyl of PVC en hebben dus een betondesign. Het geeft echter een minder exclusief karakter (altijd zelfde motief) en is minder strak in de uitvoering (niet naadloos).